Brugervenlig og øko-effektiv udvidelse af børnehave til børnene

“Nu hvor førskolen har været i brug i noget tid, er både børnene og deres lærere meget tilfredse med resultatet” Per-Erik Karlsson, Ejendomschef, Bollnäs kommune

Opgave

Offentlige myndigheder har igangværende behov for midlertidige faciliteter, såsom skoler og børnehaver. Hamregård førskole i Bollnäs Kommune havde behov for at udvide sine faciliteter til at have plads til yderligere 50 børn, og havde brug for, at de var tilgængelige hurtigst muligt og klar til brug, herunder alle møbler.

Den offentlige indkøb skal følge visse obligatoriske procedurer, og kvalificerede leverandører skal opfylde de nødvendige kriterier. I dette tilfælde satte Bollnäs Kommune et udbud ud og reviderede fem forskellige leverandører og alternative løsninger.

Udfordring

De midlertidige skolefaciliteter skulle være klar til børnene på bare seks uger, og den nye facilitet skulle passe ind i den begrænsede tilgængelige plads. Og dette inklusiv ferieperioden omkring jul og nytår.

Løsning

Bollnäs Kommune reviderede i alt fem bud, før de besluttede at underskrive en treårig aftale med Temporary Space og gennemføre Temporary Space Temporary Spaces løsning.

Temporary Space designede, møblerede, udstyrede og installerede 12 midlertidige pladsmoduler og afsluttede hele projektet på mindre end 30 dage. De nye moduler er forbundet til den eksisterende skolebygning og giver i alt 300m2 ekstra plads til 50 børn og deres seks lærere. Modulerne er tilpasset specielt til små børn, og omfatter sådanne detaljer som lavere vinduesafsatser, mindre toiletter, justerbare skifteborde og glasvægge inden for til at imødekomme deres behov.

Succesfaktorer

Bollnäs Kommune var meget tilfreds med, hvordan Temporary Space afsluttede projektet og opfyldte sine forpligtelser på trods af den meget stramme tidsplan. Grunden til at vælge Temporary Space var også deres evne til at mødes og gå ud over alle de grundlæggende sikkerheds- og øko-effektivitetskrav. Desuden lykkedes det Temporary Space at samle modulerne på den begrænsede plads, der var til rådighed.

“Kunden blev overrasket over den høje standard. Et par måneder senere leverede vi yderligere to afdelinger med de samme specifikationer.”, siger Magnus Kjellin, Temporary Spaces udviklingschef.