Skip to content

Nyheder

Ramirent har underskrevet en aftale om salg af dets forretning for midlertidige lokaler.

Ramirent har underskrevet en aftale om salg af dets forretning med midlertidige lokaler til Procuritas Capital Investors VI for en selskabsværdi på omtrent EUR 53 millioner. Transaktionen anslås at lukke inden udgangen af 2018. Transaktionen er underlagt sædvanlige lukningsbetingelser.

Afhændelsen er i overensstemmelse med Ramirents strategi, som blev annonceret i november 2017, hvorunder Ramirent vil fokusere på kapitaleffektiv rentabel vækst i virksomhedens kerneforretning for udlejningsudstyr. Ved offentliggørelsen af sin nye strategi meddelte Ramirent også virksomhedens intention om at udforske muligheder for forretningen for midlertidige lokaler.

Med driftsaktiviteter i Sverige, Norge, Finland og Danmark havde Ramirents forretning for midlertidige lokaler salg for omtrent EUR 30 millioner og et resultat af primær drift på EUR 3,5 millioner i 2017. Ramirents forretning for midlertidige lokaler har midlertidige lokaler af høj kvalitet til boliger, skoler, sundhedscentre og kontorlokaler. Ramirents forretning for midlertidige lokaler har stærke kunderelationer især i den offentlige sektor, i fast ejendom og i olie- og gassektoren.

Transaktionen forventes at medføre en engangsomkostning i forbindelse med anlægsaktiver på ca. EUR 30 millioner. Derudover vil valutakursforskelle i egenkapitalen blive bogført via resultatopgørelsen ved lukning. Transaktionen forventes at have indflydelse på i alt 18 medarbejdere baseret i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Disse medarbejdere vil fortsætte deres ansættelse i den solgte forretning fra afslutningsdatoen af transaktionen.

“Vi tror på, at denne transaktion vil frigøre forretningen for midlertidige lokaler til at opnå dens fulde potentiale under ejerskabet af Procuritas Capital Investors VI. Procuritas har en bevist historik, når det kommer til at bringe forretninger til det næste niveau igennem et aktivt ejerskabs indfaldsvinkel. For Ramirent vil transaktionen forøge vores muligheder for at forfølge vores kapitaleffektive rentable vækststrategi i virksomhedens kerneforretning for udlejningsudstyr,” siger Tapio Kolunsarka, administrerende direktør for Ramirent Plc. ”Vi vil dog fortsætte med at fremstille og eje byggepladsmoduler som en del af vores kerneudbud inden for udlejning.”

“Vi har fulgt den positive udvikling på det nordiske marked for løsninger inden for midlertidige lokaler og tror på, at det underliggende markedsgrundlag, som driver vækst, vil fortsætte fremad,” siger Oskar Lindholm-Wu, direktør hos Procuritas. “Vi ser en stor mulighed for at få området for midlertidige lokaler til at vokse yderligere under et fokuseret ejerskab med et forbedret kundeudbud, som bygger på den position, som forretningen har taget på de nordiske markeder.”

Erik Fougner, partner hos Procuritas Capital Investors, tilføjer: “Vi ser frem til at samarbejde med ledelsesteamet inden for midlertidige lokaler og påbegynde vores fælles fremtidige rejse, der støtter dem i deres fremtidige succes.”